nieuw-leyden-7328

Gaat u mee op mini-excursie naar de Highlights van Zuid-Holland op donderdag 28 november?

Ondanks, of misschien wel door de malaise op de vastgoedmarkt, zijn er de afgelopen jaren mooie projectontwikkelingen van de grond gekomen in ons land. Geen gemiddelde bouwblokken, maar bijzondere gebouwen en buurten die zich onderscheiden in concept, aanpak, architectuur of klantgerichtheid.

Op 28 november organiseren we ‘Highlights van Zuid-Holland’, een bezoek aan een drietal interessante woningbouwontwikkelingen in het zuiden van de Randstad. Tijdens de projectbezoeken staan we stil bij de onderscheidende karakteristieken, aanpak, succesfactoren en ‘lessons learned’ van concept en proces.

Op het programma staan De Markthal in Rotterdam (met Simon de Kruyff van Provast) – een unieke overdekte freshfoodmarkt onder een dak van 228 woningen, De Oriënt in Den Haag – winnaar van de NEPROM prijs voor locatieontwikkeling van 2013 (met Job van Zomeren van ERA Contour) en Nieuw Leyden in Leiden – een inspirerend voorbeeld van bewonerszeggenschap in het ontwikkelproces en het beheer van de buurt (met projectdirecteur Alexander de Vries). Tussendoor lunchen we in Katendrecht.

Het programma is bedoeld voor gemeenten, vastgoedbeleggers, projectontwikkelaars, corporaties, architecten en andere vastgoedprofessionals. We starten om 10:30 en sluiten om 17:00 af met een netwerkborrel. Deelname bedraagt 75 euro inclusief lunch en borrel. Vervoer tussen de projecten is op eigen gelegenheid (carpoolen uiteraard mogelijk).

U kunt zich inschrijven door een mail te sturen naar annelies@beyondnow.nl of alex@beyondnow.nl met daarin uw naam, zakelijke contactgegevens en eventuele bijzonderheden voor de lunch. Ook horen we graag van u of u met de auto of het openbaar vervoer komt.

We hopen dat het programma u aanspreekt en zien u graag de 28e!

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.

markthalDe markthal

Vooral bekend in Zuid-Europa: de overdekte markthal. Provast ontwikkelt de Rotterdamse variant, in het hart van de binnenstad. Op de marktvloer moeten 100 vaste verskramen zorgen voor een unieke beleving en 24/7 aanbod van verse producten. In de imposante boog over de marktvloer komen naast 15 foodshops en 8 restaurants 228 huur- en koopappartementen. De Markthal opent in 2014. De eerste woningen zijn reeds verkocht. Wat is de achterliggende visie van de ontwikkelaar? Wat maakt dat, in tegenstelling tot eerdere pogingen, deze overdekte markthal wel kans van slagen heeft? Wat betekent de Markthal voor de stad Rotterdam? Projectontwikkelaar Simon de Kruyff van Provast gaat met ons in gesprek in de ‘Markthal Experience’: een exacte replica (schaal 1 op 10) van de Markthal op de hoek van de bouwplaats.

IMG_9152Katendrecht

De Rotterdamse wijk Katendrecht zit de afgelopen jaren sterk in de lift. Wat voorheen een berucht en zelfs gevaarlijk gebied was om te mijden, ontpopt zich nu als een hippe buurt waar nieuwe gezinnen, yuppen, creatieve ondernemers en initiatieven graag naartoe trekken. Deze ommekeer is te danken aan een grootscheepse renovatie en nieuwe investeringen, in combinatie met een succesvolle marketingcampagne van Heijmans/Proper-Stok en de gemeente Rotterdam – ‘Kun jij de Kaap aan?’. Na een rondje Katendrecht en een korte stop bij een Urban Farming initiatief van enkele buurtbewoners, lunchen we bij het Deliplein.

de-orientDe Oriënt

In Den Haag bezoeken we De Oriënt, winnaar van de NEPROM prijs voor locatieontwikkelong van 2013 – ‘uitgereikt aan overheden en marktpartijen die door goede samenwerking een hoogwaardig project hebben opgeleverd.’ De Oriënt is een stedelijk woonblok in de Haagse wijk Transvaal, (deels her)ontwikkeld in een samenwerking tussen de gemeente Den Haag, ERA Contour, Staedion en Syntrus Achmea Real Estate & Finance en DEXA Groep. De Oriënt is echter niet alleen interessant vanwege de samenwerking tussen partijen, maar zeker ook vanwege de betrokkenheid van nieuwe en bestaande bewoners in het ontwikkelproces en de architectonische aansluiting bij de Oosterse culturen die in Transvaal wonen. Job van Zomeren, directeur van ERA Contour, vertelt ons meer over de ontwikkeling en leidt ons rond.

IMG_7324Nieuw Leyden

Nieuw Leyden in Leiden is een succesvol voorbeeld van particulier opdrachtgeverschap, cocreatie en beheer door bewoners. De architectuur van Nieuw Leyden is uniek. Het opdrachtgeverschap van bewoners brengt een grote verscheidenheid aan bouwstijlen me zich mee. Omdat de bewoners ook zelf hun woonstraatjes mogen inrichten en beheren, wordt het beeld van een afwisselende en levendige buurt nog verder versterkt. Hoe ziet het ontwikkelproces van Nieuw Leyden eruit? Hoe smelten de verschillende woonwensen samen? Hoe kun je bewoners vroegtijdig binden? Projectdirecteur Alexander de Vries leidt ons rond en vertelt ons over het plan, het ontwikkelproces, de succesfactoren van de aanpak en de leerpunten.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.